17. června 2010

Vliv světlené energie na (nejen) lidský organismus

Světlo je energie ve formě elektromagnetického záření, které má vlnovou délku viditelnou pouhým okem. Vlnové délky barev pro nás viditelného spektra mají rozsah přibližně 380 nm až 750 nm.

Léčba světlem nebo-li fototerapie využívá nepolarizované záření (tj. UV záření, infračervené záření, nepolarizované, např. denní světlo) nebo záření polarizované, fyzikálně modifikované, které produkuje biolampa nebo laser, tzv. soft-laser.

Světlo má na náš organismus pozitivní vliv. Světelná energie pohlcená tkání vyvolává v buňkách fotochemické změny a polarizované světlo o specifických vlnových délkách proniká do tkání až několik centimetrů hluboko. Proto se k léčbě nejrůznějších potíží používá laser, biolampa, infralampa a další technické vynálezy.

Fototerapie tedy není léčebná metoda v pravém slova smyslu, je to fyzikální metoda ovlivňování živého organismu energií fotonů.

Na trhu jsou nejrůznější přístroje, pracující na principu fototerapie. Některé mají jako zdroj světla halogenové žárovky, některé LED diody. některé prohřívají infračerveným zářením, existují i biostimulační lasery na osobní použití. Všechny metody mají za cíl to stejné - pozitivním způsobem ovlivnit lidský organismus.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.