3. srpna 2010

Hemoroidy s pomocí fototerapie

Hemoroidy jsou uzlovité rozšířeniny v žilách oblasti konečníku, jinými slovy křečové (varikózní) žíly.
Hemoroidální pleteň je přítomna u každého jedince, jedná se o žilní pleteň v oblasti konečníku. Až onemocnění těchto cév způsobuje vznik potíží, které nazýváme hemoroidy. Mohou se vyskytovat uvnitř konečníku či vně. Vnitřní hemoroidy jsou výběžky uvnitř konečníku, vnější okolo řitního otvoru. Často je doprovází krvácení při vyprazdňování, které je ve většině případů prvním příznakem jejich výskytu. Při výskytu vnitřních hemoroidů se objevuje charakteristické jasně červené krvácení až po stolici. V horším stadiu hemoroidů může dojít k jejich vyhřeznutí, dochází k dráždění řitního otvoru a nepříjemného pocitu v této oblasti. Někdy přítomnost hemoroidů vyvolá zvýšenou produkci hlenu sliznicí konečníku. Při zevních hemoroidech se objevuje dráždění kůže, svědění, vlhkost, nepříjemné pocity, očištění po stolici je obtížné. Pokud provází hemoroidy bolest, došlo k ucpání žilky krevní sraženinou a takovém případě jde již o trombózované hemoroidy.
Hemoroidy postihují asi 50 % populace starší třiceti let, častěji se objevují u mužů.

Hemoroidy a léčba
Hemoroidy jsou považovány za normální jev, pokud nezpůsobují obtíže. Léčba se zaměřuje na odstranění potíží, prevenci komplikací a jejich opakovaného výskytu. Při diagnóze je důležité odlišit potíže způsobené hemoroidy od závažnějších onemocnění. Je nezbytné
vyloučit řitní trhliny, hnisavá ložiska, slizniční záněty, vyhřeznutí konečníku, střevní polypy nebo zhoubný nádor.
Obdobné obtíže jako hemoroidy totiž mohou způsobovat vážnější onemocnění - rakovina tlustého střeva nebo konečníku. Proto v případech krvácení do stolice vyhledejte lékaře a požádejte o řádné vyšetření.

Velice účinný vliv na urychlení hojení, ale také na prevenci výskytu hemoroidů má aplikace polarizovaného světla biolampy. Tato moderní metoda využívá přirozené energie světla podpoře hojivých a regeneračních procesů v organismu. Lokálně zvyšuje buněčný metabolismus a stimuluje tvorbu protizánětlivých a důležitých stavebních látek. Pomáhá tak nejen léčit akutní obtíže, ale i předcházet jejich opakování.
Pro prevenci vzniku hemoroidů je velmi důležité pravidelné každodenní vyprazdňování, dostatečný pitný režim, strava bohatá na vlákninu. Omezte dlouhé sezení a pravidelně se věnujte rychlejší chůzi, turistice, plavání, tanci. Cyklistice a jiným sedavým sportům se však naopak raději vyhněte.
Biolampa Biostimul představuje šetrnou variantu léčby hemoroidů.

Biolampa Biostimul výrazně krátí dobu hojení hemoroidů a pomáhá předcházet jejich opakovanému výskytu. Polarizované světlo Biostimulu působí protizánětlivě a urychluje hojení, pravidelné aplikace Biostimulu napomáhají správnému krevnímu oběhu a látkové
výměně, podporují pružnost a pevnost cév a tím působí proti tvorbě hemoroidů. Velmi prospěšný je také jeho analgetický účinek - potlačení bolesti.
Po důkladném umytí postižené oblasti a postřiku přípravkem BioFluid aplikujte Biostimul ze vzdálenosti 1-2 cm na oblast konečníku. Aplikace provádějte 3krát denně po dobu 10 minut. Pro správnou léčbu je nezbytné dodržovat pravidelnost. Dále dbejte na hygienu, dostatek vlákniny a vitamínu C ve stravě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.