24. srpna 2010

Akné a biolampa - lepší volba

Zpravodajský server iDnes zveřejnil dne 13.8.2010 zajímavý článek o vedlejších účincích léku na akné (článek). Je zarážející, kolik vedlejších účinků mohou dnes léky mít (a mají).
Akné je jednou z hlavních indikací, na které se biolampa Biostimul hodí a používá. Hlavní výhodou v souvislosti s tímto článkem je naprostá absence vedlejších účinků - polarozované světlo dodává organismu energii a podporuje přirozené hojící procesy a metabolismus, nedodává do těla žádné chemické látky nebo léky.

Akné vzniká vlivem mužských hormonů, které působí na buňky chlupového váčku a vyvolávají zvýšenou tvorbu mazu. Přibývající množství mazu vede k uzavření chlupového váčku, napíná se a ztenčuje stěna kanálku, okolní tkáň je podrážděná a dojde k vytvoření zánětu. Zánětlivá forma akné se projevuje tvorbou vodnatých pupínků, jejichž hojení je delší a zanechává na pokožce drobné jizvičky.

Biolampa je v kožním lékařství s úspěchem používána, oblíbená je i u kosmetiček. Polarizované světlo má protizánětlivý a biostimulační účinek, který vede k potlačení zánětlivých zprojevů na pokožce. Biolampa pomáhá likvidovat zánět ve tkáni, podporuje přirozené faktory které zánět likvidují. Po aplikaci biolampy se pokožka dále nezaněcuje. Polarizované světlo má biostimulační účinek a ten zase pomáhá rychlejšímu vyhojení akné a zneviditelnění jizviček.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.