16. srpna 2010

Polarizované světlo - biolampa je účinná

Léčebných účinků světla využívá celá řada oborů současné medicíny. Moderní fototerapie využívá různé formy světla, především však polarizované, prostřednictvím laserů a biolamp a nepolarizované, např. v podobě UV a infra lamp. Terapeutické využití polarizovaného světla dosahuje podle celé řady odborných studií oproti světlu nepolarizovanému výrazně vyšší efektivitu a jeho užití je úspěšné téměř ve všech oblastech medicíny (viz např. Fenyö et al, 2002). Biolampa Biostimul vydává polarizované světlo.

Současné metody fototerapie přinášejí do většiny medicínských oborů možnost efektivně řešit celou řadu akutních i chronických obtíží, které vykazují nižší reaktivitu na běžně používané postupy. Polarizované světlo o vhodných vlnových délkách pak může ve srovnání s klasickými postupy rapidně urychlit proces hojení a regenerace (viz např. Bihari, Mester, 1991).

Klasické biolampy, které nejčastěji využívají halogenové zdroje světla, vykazují nižší efektivitu i dílčí komplikace při aplikaci. Například vysoké zahřívání světelného zdroje vede k produkci nežádoucího tepla, které může omezit jejich použití u některých stavů (např. zánětlivé stavy) a také snižuje možnosti používání (nutné přestávky při aplikaci).Biolampa by tedy neměla hřát!

Biolampa Biostimul využívá jako zdroj světla LED diody, které se nezahřívají a vydávají světlo studené. U zánětlivých stavů je tedy výborně využitelná právě bioalmpa Biostimul.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.