2. srpna 2010

Biolampa léčí dnu

Dna je onemocnění, které se projevuje jako akutní a ve většině případů opakující se zánět kloubů. První obtíží bývá nástup náhlého akutního záchvatu, který se projevuje silnou kloubní bolestí, často v noci nebo ranních hodinách. Postižený kloub je oteklý, zarudlý, horký a extrémně citlivý, kůže v jeho okolí je zarudlá, napjatá, lesklá a horká. Nemocný může trpět i zvýšenou teplotou, zimnicí, malátností. Po několika dnech záchvat odeznívá. Onemocnění se nejčastěji vyskytuje u mužů ve věku 40–50 let. Nejvíce postihuje chrupavky, ale i šlachy a vazy periferních kloubů (palec na noze, hlezenní kloub, zápěstí a chladnější tkáně (ušní boltec). Při těžké a dlouhotrvající dně může dojít i k postižení velkých centrálních kloubů i orgánů (ledviny).

Cílem léčby dny je odstranit akutní záchvat a předcházet jeho opakování. Při akutních záchvatech dny se užívají léky snižující bolest a zastavující zánět. Jedním z užívaných léků je např. kolchicin, který je však doprovázen mnoha nežádoucími účinky (průjem, zvracení). Často se podávají nesteroidní protizánětlivé léky. Dlouhodobá léčba v klidovém období je zaměřena na snížení koncentrace kyseliny močové v krvi.

Moderní, účinnou a šetrnou metodou léčby je léčba polarizovaným světlem, který biolampa má. Lze ji využít jak při akutních záchvatech, díky účinku potlačení bolesti, tak pro dlouhodobou prevenci. Světelná energie biolampy proniká v místě aplikace do tkání, kde působí na stimulaci přirozených pochodů organismu. Urychluje látkovou výměnu a tím i tvorbu protizánětlivých a důležitých stavebních látek (kolagen), posiluje imunitní systém a napomáhá jeho správné funkci.

Při léčbě dny využíváme zejména analgetického a protizánětlivého účinku polarizovaného světla. Biolampa Biostimul má schopnost cíleného průniku do hlubších struktur tkání. Snižuje vnímání bolesti působením na nervové buňky a potlačuje zánětlivé pochody tím, že podněcuje tvorbu protizánětlivých látek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.