25. srpna 2010

Bolesti kloubů - fototerapie pomáhá

Účinná je biolampa Biostimul, která pracuje na principu jedinečné technologie fototerapie studeným červeným polarizovaným světlem a má již desetitisíce spokojených uživatelů v ČR i ve světě. “Světlo pronika 4 až 5 cm hluboko do tkání, kde působi na buňky a tím pomáhá při bolestech kloubů, potížích s afty, hojením jizvev, popálenin a dalšími zdravotními problémy,” vysvětluje přední odborník na fototerapii Doc. MUDr. Leoš Středa, Ph.d.
Biolampa pomáhá také na hojení pooperačních jizev, léčbu popálenin, zmírnění bolestí páteře a stejně tak biolampa Biostiumul pomáhá při úrazech i chronických poruchách pohybového aparátu.

Světlo jako zdroj léčivých účinků využívali už ve starověkém egyptě a později přijali tuto metodu i lékaři římští a arabští. V moderní medicíně se používá k léčbě sezonních depresí zhruba od poloviny 80. let. v roce 1980 se zjistilo, že jasné světlo potlačuje i u člověka, podobně jako u jiných savců, výdej melatoninu. Tento hormon předává do organismu informace o denní době, je jakýmsi „chemickým poslem tmy”.

V zimních měsících, kdy je nedostatek světla představuje biolampa vhodnou variantu jak organismu dodat potřebnou energii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.