4. srpna 2010

Zánět šlach a bolest

Příčinami většiny zánětů a bolestí šlach a svalů bývá náhlé zvětšení aktivity svalů, nedostatečné zahřátí a protažení svalů před zátěží (zejména na dolních končetinách), dlouhodobé nadměrné přetěžování určité svalové skupiny a šlachových úponů tzv. jednostranná zátěž. Dále také nevhodná obuv, náhlý úbytek svalové hmoty, ale také dehydratace, stres či oslabení organismu. Následkem těchto stavů dochází k otoku svalů, následnému tlaku a bolesti.

Záněty šlach se většinou podaří vyléčit během několika týdnů. I po vyléčení je vhodné několik týdnů až měsíců šetřit příslušný kloub a naučit se správně protahovat příslušnou svalovou skupinu. Zánětlivé stavy se však mohou opakovat a přejít do chronicity.

Důležitou součástí léčby je rehabilitace, která by měla být zaměřena na postupné uvolňování a protahování svalstva, případné odblokování kloubů. Vyvážená a hodnotná strava je důležitou složkou pro předcházení i léčbu zdravotních problémů. Při zánětlivých procesech ve svalstvu pomáhá konzumace čerstvé zeleniny, pití ovocných šťáv a bylinných čajů. Při zvýšené tělesné námaze dochází ke zvýšené potřebě hořčíku, draslíku a vápníku. Proto je vhodné jejich úbytek kompenzovat zvýšenou konzumací potravin bohatých na tyto minerály.

Při akutním zánětu šlach a svalů aplikujte biolampu Biostimul nejlépe 3x denně. Při větším rozsahu bolesti se aplikuje biolampa Biostimul bodově, ošetřujte postiženou oblast po menších částech. Ze vzdálenosti 1-2 cm nechte biolampu na každou oblast působit 5 minut. Provádějte alespoň 10-15 aplikací, i po odeznění bolesti dokončete celou kúru. Po aplikaci naneste doplňkový přípravek BioGel. Terapii doporučujeme rozšířit o používání rašelinového extraktu Baleno Natural. Je možné jej používat ředěný i jako obklad. V případě akutního zánětu se přikládá obklad studený. Důležité je pravidelné používání a i u rašelinového extraktu platí dodržení celé aplikační kúry (10 zábalů).
V případě chronického zánětu postupujte obdobně. Aplikace provádějte třikrát denně po dobu 10 minut. Doba aplikace závisí na velikosti ošetřované plochy. Doporučujeme provádět kúru po 25-50 aplikacích a to i po odeznění příznaků, aby se bolestivé stavy neopakovaly. Doplňkový BioGel je i v případě chronického zánětu velmi účinný přípravek ke zklidnění bolesti. Naneste jej po každé aplikaci. Rašelinové extrakty Baleno Natural používejte k teplým koupelím nebo teplým obkladů. Rovněž dodržujte celou aplikační kúru.

Léčba biolampou
Biolampa Biostimul využívající metody Fotonyx umožňuje rychlou účinnou léčbu akutních i chronických bolestivých a zánětlivých stavů.

Zkušenosti uživatelů
"Měla jsem bolesti pravého kolena, zánět v kloubním pouzdře - na doporučení reprezentačního lékaře jsem aplikovala biolampu Biostimul v pulzním režimu, během první minuty se pocitově bolest mírně zvedla, ale v průběhu další terapie velmi rychle odezněla a koleno bylo bez bolestí. To mi pomohlo zvládnout předolympijskou přípravu a celý olympijský jachtařský závod bez bolestí a určitě to přispělo k mojí pohodě a zisku stříbrné medaile. Děkuji za skvělý český výrobek!"
Lenka Šmídová, jachtařka

"Měl jsem velké bolesti v loketním kloubu pravé ruky (od řízení vozidla a klimatizace), které jsem tlumil různými balzámy a krémy proti bolesti (miralgin). Pomohlo jen na
pár dní. Vyzkoušel jsem Biostimul zapůjčený od mého kamaráda. Po týdenní aplikaci 2krát denně po 5 minutách (ráno a večer) bolest vymizela. Po 2 měsících se ještě nevrátila.“
Pan Jiří, 35 let

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.